Kweker van de Agapanthus

Onze kwekerij is naast diverse specialties gespecialiseerd in de selectie en opkweek van de Agapanthus.

De Agapanthus staat in de volksmond ook wel bekend als de ‘Liefdesbloem’ en is in vele varianten verkrijgbaar. In de diverse kleuren wit en blauw, geeft het assortiment Agapanthus u een brede keuze. Echter, hangt de houdbaarheid van de plant nauw samen met het ras.

Om onze klanten meer zekerheid te geven over de kwaliteit van onze Agapanthus lijn, is er jaren geleden besloten om te beginnen met eigen veredeling. Met veel zorg en precisie zijn we uitgekomen op een aantal Agapanthus varianten die we met liefde aan onze klanten mee geven.

Om deze lijn voor u herkenbaar te maken, hebben wij haar Amourette® genoemd. Deze naam is gebaseerd op beroemde liefdesverhalen uit de geschiedenis. Met evenveel liefde als Romeo en Juliet, Julius Ceasar en Cleopatra en Lancelot & Guinevere hebben wij de soorten uitgekozen, vermeerderd en geteeld. Natuurlijk is de liefde ondersteund door jarenlange opbouw van kennis en kunde met betrekking tot deze bijzondere teelt.

Deze liefde is te zien en te merken wanneer u een Agapanthus Amourette® heeft aangeschaft. U zult er jaren plezier van hebben!

Download Folder

Amourette Superb®

Geïntroduceerd in 2020

De naam Superb verklapt het al, deze Amourette is op alle vlakken nog een klasse hoger.

  • Meer takken / bloemen.
  • Elke scheut geeft een bloem.
  • Dikkere stelen.
  • Grotere bloemknoppen.
  • Intensere kleur.
  • Krachtige, volle plant.